Oferte locuri de munca top

Noul stadion din Timisoara intra in licitatie

A fost demarată procedura de achiziție publică pentru elaborarea proiectului tehnic și execuției noului stadion din Timișoara, după cum au anunțat autoritățile locale.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi pe structură metalică și va ocupa peste 9000 mp. Va avea un număr minim de 9.000 de locuri.

Lângă viitorul stadion vor fi amenajate o parcare și un parc cu loc de joacă.

Acesta va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a declarat: „Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului: Politehnica Timișoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timișoara nu are un stadion pe măsura ambițiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui «Dan Păltinișanu», însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanismal zonei”

Valoarea estimată a proiectului este de 73,3 milioane de lei, fără TVA, respectiv 87,3 milioane de lei, cu TVA.

Durata totală este de 39 de luni pentru realizarea proiectului tehnic și execuție, din care 6 luni pentru proiectare și 33 de luni pentru execuție.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus