Oferte locuri de munca top

Noul stadion din Timișoara, cu 30 mii locuri, aprobat de Guvern

Finanțarea unui nou stadion cu capacitatea de 30 de mii de locuri în Timișoara a fost aprobată astăzi de către Guvern.

Investiția necesară se ridică la aproape 170 milioane de euro.

Noul stadion va înlocui stadionul Dan Păltinișanu din municipiul Timișoara, întrucât în județul Timiș nu există un stadion unde pot fi organizate competiții sportive de mare anvergură.

Stadionul nou propus va fi de tipul stadioanelor dedicate fotbalului, fără pistă de atletism, cu tribunele construite imediat în jurul terenului înierbat.

Tribunele pentru spectatori vor fi divizate în două inele: superior și inferior, între acestea găsindu-se inelul intermediar, de distribuție către sectoarele de scaune pentru spectatori.

Pe latura estică a stadionului se va găsi tribuna 1, cea care adăpostește locurile pentru spectatorii VIP și presă.

Sub tribună vor fi spațiile pentru echipe, presă, oficiali și spații de protocol pentru publicul VIP. Tribuna 1 concentrează, sub planul gradenelor, singurele spații închise încălzite ale stadionului.

Spațiile complementare, ce însumează o suprafață de aproape 15.000 mp, urmează să fie amenajate după inaugurarea clădirii.

Etajele 1 și 2 ale tribunei 1 vor adăposti spațiile pentru VIP, etajele 3 și 4 cele pentru spectatorii VIP 0 – lojele – nivele intermediare cu regim de supantă.

La etajele 5 și 6 se vor găsi spațiile pentru presă pe perioada meciurilor, precum și încăperile pentru supravegherea incintei stadionului și regia spectacolelor.

Subsolul tribunei 1 va fi extins în afara amprentei stadionului, rezultând o suprafață de peste 8000 mp. Aici va fi realizată parcarea pentru publicul VIP și parțial pentru presă, gospodăria de incendiu și centrala termică.

Valoarea totală a investiției este de 836.949 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 630.917 mii lei.

Finanțarea obiectivului de investiții se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Timiș, precum și din alte surse de finanţare legal constituite.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus