Oferte locuri de munca top

Noul spital din Sibiu: oferte de la constructori romani si turci

La expirarea termenului-limită de depunere a ofertelor pentru construirea și echiparea medicală a Noului Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu, două asocieri de firme au depus documentațiile prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

”După stabilirea câștigătorului, contractul va fi semnat cu clauză suspensivă, urmând ca lucrările să înceapă imediat după ce avem asigurată sursa de finanțare. Aceeași strategie am avut-o și în cazul actualei extinderi a Aeroportului Internațional Sibiu, care ne-a permis să fim cu un pas înainte, să accesăm toți banii disponibili pe acest segment și să demarăm rapid lucrările”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Bugetul estimat al contractului de construire și echipare medicală este 449,15 milioane de euro + TVA, pentru care Consiliul Județean Sibiu va solicita finanțare europeană prin Programul Operațional Sănătate, precum și accesarea unui împrumut guvernamental de la Banca Europeană pentru Investiții.

Ofertanții sunt două asocieri de firme conduse de CON-A Operations și Özaltin (Turcia).

Proiectul unui cunoscut om de afaceri, ajuns in faza de autorizare

Investiția vizează amenajarea unui spital cu 4 corpuri de clădire, fiecare având 5 etaje, însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulți și copii și 90 de paturi spitalizării de zi. Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficiență energetică ridicată și o infrastructură funcțională digitalizată.

Suprafața desfășurată a construcției este de 120.570 metri pătrați, termenul de execuție, predare și recepție fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus