Solplanet x AeroFix

Noul ministru MDLPA continua sa faca platile pentru proiecte PNDL

A doua zi după ce a preluat conducerea Ministerului Dezvoltării, noul ministru Cseke Attila a făcut primele plăți pentru proiecte de investiții finanțate prin PNDL – Programul Național pentru Dezvoltare Locală.

Este un semnal pozitiv transmis constructorilor prin care ministrul Cseke arată intenția clară de a facilita buna derulare a acestui program.

Pe 29 decembrie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat peste 81,15 milioane lei, în vederea decontării facturilor pentru 124 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL.

Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de peste 43 milioane lei pentru 67 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate peste 38,14 milioane lei pentru 57 de proiecte de investiții.

”Am aprobat decontarea tuturor facturilor sosite în minister până la data de 24 decembrie pentru PNDL I (etapa 2015-2020) și a celor primite până pe 13 octombrie pentru etapa a II-a programului. Subliniez că prioritatea în efectuarea acestor plăți o constituie exclusiv ordinea cronologică în care au fost trimise solicitările de plată de către autoritățile locale, și nu alte criterii”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus