Oferte locuri de munca top

Noul Bauhaus european: incep inscrierile pentru premiile pe 2022

Astăzi încep înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022.

Această ediția va celebra noi exemple inspiratoare de transformări pe care inițiativa își propune să le aducă în viețile noastre, în spațiile în care trăim și în experiențele noastre de zi cu zi.

Premiile vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Noul Bauhaus european premiază cele mai bune, mai îndrăznețe și mai inteligente concepte care își propun să ne îmbunătățească regiunile și orașele într-un mod care respectă atât oamenii, cât și planeta.”

Premiile se vor acorda proiectelor și ideilor care contribuie la crearea unor locuri frumoase, sustenabile și incluzive, fiind încadrate în patru categorii:

  • reconectarea cu natura;
  • recâștigarea unui sentiment de apartenență;
  • prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie;
  • stimularea unei gândiri integrate, pe termen lung și care ține seama de ciclul de viață în ecosistemul industrial.

Categoriile reflectă cele patru axe tematice de transformare ale noului Bauhaus european. Acestea au fost identificate în cadrul etapei de proiectare în comun a inițiativei, cu participarea a mii de oameni și de organizații care au contribuit cu punctele de vedere și experiențele lor.

Candidaturile vor fi examinate ținând seama de cele trei valori esențiale ale inițiativei: sustenabilitate, estetică și incluziune.

Candidați din toate statele membre, precum și din întreaga lume, sunt încurajați să își depună candidatura atât timp cât proiectele/ideile lor sunt localizate în Uniunea Europeană.

Fiecare categorie conține două componente de concurs paralele:

  • premiile „Noul Bauhaus european” – pentru exemple existente finalizate în ultimii doi ani și
  • „Staruri în devenire ale Noului Bauhaus european” – pentru concepte sau idei prezentate de tineri creatori, în vârstă de cel mult 30 de ani.

Pe lângă cele 16 premii acordate de juriu (un câștigător și un ocupant al locului doi pentru fiecare categorie și componentă), două premii suplimentare vor fi selectate printr-un vot public din rândul candidaturilor din top.

În total, 18 câștigători vor primi sumele premiu de până la 30.000 euro, precum și un pachet de comunicare, ce îi va ajuta să își dezvolte și să își promoveze ulterior inițiativele.

Candidaturile se primesc până la data de 28 februarie 2022, orele 19:00 CET.

 

Informații suplimentare

Întrebări și răspunsuri

Pagina web a premiilor

Comunicarea Comisiei privind noul Bauhaus european

Sus