Oferte locuri de munca top

Noua reglementare in privinta vitrajelor in constructii

Constructorii și proiectanții ar urma să lucreze cu noi instrucțiuni tehnice pentru folosirea și montarea vitrajelor și a altor produse din sticlă în construcții. Acestea sunt cuprinse în noul Indicativ C 47 – 2018 (atașat mai jos), elaborat de Comisia Tehnică pentru Sticlă, și aflat în prezent în consultare publică. Acesta revizuiește reglementarea tehnică „Instrucțiuni tehnice pentru folosirea și montarea geamurilor și a altor produse din sticlă în construcții”  Indicativ  C 47 – 1986.

Conform proiectului de reglementare, acestea stabilesc principalele condiţii, performanţe şi nivelurile de performanţă ale vitrajelor în construcţii, astfel încât acestea să îndeplinească cerinţele  fundamentale ale Directivelor Europene şi să fie în conformitate cu Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Instrucțiunile sunt obligatorii pentru toţi factorii cu atribuţii în concepţia, realizarea şi exploatarea construcţiilor, respectiv proiectanţi, verificatori de proiecte, experţi tehnici, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, diriginţi de şantier, proprietari sub orice titlu şi utilizatori ai construcţiilor, precum şi pentru autorităţile administraţiei publice şi organele de control. De asemena, instrucțiunile sunt obligatorii atât la proiectarea şi realizarea construcţiilor noi, precum şi pentru lucrări de modificare sau la schimbarea destinaţiei ori la orice alte intervenţii efectuate la construcţiile existente, indiferent de forma de proprietate.

Indicativul conține toate detalii cu privire la vitrajele ce vor putea fi folosite în construcții, odată cu intrarea în vigoare a noului ordin.

Descărcați aici Indicativul C 47 – 2018:

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor sediu adminstrativ, construit pe un teren de circa 15 mii mp

Un cunoscut om de afaceri pregateste construirea a 3 blocuri

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus