Oferte locuri de munca top

Noua comune au primit circa 235.000 de euro

Comune din opt județe au primit finanțare în cadrul apelului “Acces la finanțare – 2020” pentru realizarea documentațiilor necesare investițiilor în proiecte de infrastructură rutieră și socială. Printre investiții se numără modernizarea străzilor, precum și construirea de poduri și școli.

Contractarea proiectelor aprobate în cadrul apelului “Acces la finanțare – 2020” s-a încheiat în luna martie 2021.

Cele nouă comune beneficiare au la dispoziție granturi în valoare totală de circa 235.000 de euro, pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării unor obiective de infrastructură socială prioritare pe plan local.

Cati bani vor putea imprumuta UAT-urile

Astfel, investițiile vizate prin cele nouă proiecte își propun:

* îmbunătățirea infrastructurii rutiere (trei proiecte);

* modernizarea și construirea de poduri (două proiecte);

* facilitarea accesului la educație, prin construirea și reabilitarea de școli și gradinițe (trei proiecte);

* modernizarea infrastructurii medicale (un proiect).

Cele nouă autorități publice locale care vor implementa proiectele sunt comunele Teliu (Brașov), Belin (Covasna), Vârtop (Dolj), Sărățeni și Zagar (Mureș), Cetățeni (Argeș), Lipănești (Prahova), Rășcădia (Caraș-Severin) și Ciprian Porumbescu (Suceava).

Valoarea granturilor SEE alocate celor nouă primării prin intermediul Programului Dezvoltare Locală variază între 10.000 și 40.000 de euro.

Având în vedere interesul crescut manifestat de autoritățile locale pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul apelului și ținând cont de faptul că finanțarea totală alocată acestuia în anul 2020 (în valoare de 815.152 de euro) nu a fost epuizată în urma contractării celor nouă proiecte, Fondul Român de Dezvoltare Socială intenționează să deschidă o ultimă rundă de finanțare în cadrul acestui apel, la sfârșitul lunii martie 2021.

 

Lista proiectelor contractate poate fi consultată aici:

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus