Oferte locuri de munca top

Noua clădire a spitalului Victor Gomoiu va fi gata în primăvară

Construcţia structurii noii clădiri a Spitalului Victor Gomoiu a fost finalizată. Investiţia care apoape va dubla numărul de paturi al spitalului din Capitală va fi finalizată în primul trimestru al anului 2015.

Lucrările de construcţie a unui nou spital în curtea actualei unităţi sanitare de la  „Gomoiu” au demarat în urmă cu un an şi trei luni. În prezent structura este finalizată iar compartimentările sunt realizate în proporţie de 60%. În paralel, se continuă lucrările la instalaţii şi la finisajele interioare.
După încheierea perioadei de execuţie se va trece la etapa montării echipamentelor medicale.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu, aflat într-o vizită pe şantierul investiţiei, a precizat: “Această unitate medicală reprezintă primul spital de urgenţă pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani, precum şi primul Spital de urgenţă universitar de pediatrie din România construit şi dotat de Municipalitate.”

Clădirea nouă a Spitalului “Victor Gomoiu” are regimul de înălţime S+P+6E şi va cuprinde secţiile deneurologie pediatrică, secţia de pediatrie respiratorie şi de gastroenterologie, secţia de ORL şi de Chirurgie generală, secţia Ortopedie, secţia de Nefrologie pediatrică şi un bloc operator cu şase săli de operaţii.

Noua unitate va fi legătă de clădirea veche a spitalului – ce datează din 1927, printr-o pasarelă de sticlă. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi, specialişti şi va găzdui săli de curs, de conferinţe, biblioteci, laboratoare.

Investiţia va duce la creşterea numărului de paturi al spitalului de la 159 la 278.

Clădirea cea nouă a spitalului “Victor Gomoiu” urmează să fie dată în folosinţă în primul trimestru al anului viitor.

IMG_1544_resize abc

Sus