Oferte locuri de munca top

Noua centura a Bucurestiului va fi construita cu bani europeni

Al paisprezecelea proiect major pentru infrastructura de transport, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, a fost trimis de Ministerul Transporturilor la Comisia Europeană pentru  finanțare. Este vorba despre proiectul “Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului București”. Acesta vizează dezvoltarea zonei învecinate a Municipiului București, prin construcția unei autostrăzi orbitale (cel de al doilea inel de centură) în sudul Bucureștiului și modernizarea centurii existente.

Proiectul constă în construirea a circa 92 km noi de drum național și autostradă, 56 de poduri și pasaje noi, 5 poduri și pasaje reabilitate, 9 parcări, 21 de intersecții, 5 noduri rutiere, un punct de întoarcere, un centru de întreținere și coordonare, un punct de sprijin și de întreținere și un spațiu pentru servicii.

Valoarea totală a proiectului este de peste 7 miliarde lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin POIM 2014-2020, este de aproximativ 5.8 miliarde lei (75% din valoarea totală eligibilă aprobată – 4,35 miliarde lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 25%, în valoare de 1,45 miliarde lei va fi finanțată din bugetul beneficiarului).

Perioada de implementare a Proiectului este de 10 ani, respectiv între 1 ianuarie 2014 și 31 decembrie 2023.

Pe 29 noiembrie 2018, Ministerul Transporturilor a încheiat cu CNAIR, beneficiarul proiectului, contractul de finanțare aferent acestui proiect.

De asemenea, Ministerul Transporturilor, împreună cu CNAIR pregătesc transmiterea la Comisia Europeană și a proiectului major „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, în valoare totală de aproximativ 554 milioane euro. Acest proiect, împreună cu proiectele majore deja transmise la CE, va conduce ca Ministerul Transporturilor – Organismul Intermediar de Transport, să fie în măsură să acopere în integralitate alocarea de fonduri europene nerambursabile din POIM 2014-2020.

 

 

 

Citiți și:

A fost scos la licitatie proiectul de construire a 246 apartamente in Capitala

Important pasaj rutier va fi realizat cu peste 70 mil lei

Aproape 108 milioane lei ar putea fi investiti in reabilitarea unui drum judetean

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus