Solplanet x AeroFix

Noua Casa: deja aproape de jumatatea plafonului de garantare

Aproape jumatate din plafonul de garantare alocat programului Noua Casă pentru anul 2021 este deja angajat, iar solicitarile de garantare inregistreaza un record de peste 200 de cereri pe zi.

Oficialii FNGCIMM au anuntat că de la operationalizarea Programului Noua Casa, la sfarsitul lunii martie 2021, au fost acordate circa 5000 garantii, cu o valoare de aproximativ 646 milioane lei, care sustin finantari de circa 1,26 miliarde lei.

Astfel, plafonul de garantare alocat programului pentru anul 2021, in valoare de 1,5 miliarde lei, este deja angajat in proportie de 43%.

Termenul de aprobare a garantiei, in cazul unei documentatii complet si corect intocmite, este de maxim 48 de ore de la transmiterea solicitarii de garantare de catre finantatorii inscrisi in program.

Continua investitiile in apartamente noi, chiar daca au crescut preturile de vanzare

In ceea ce priveste efectele produse de catre aplicarea OUG 37/2020 privind facilitatea de amanare a obligatiilor de plata a dobanzilor aferente creditelor ipotecare, FNGCIMM a acordat garantii de stat pentru 47.610 de beneficiari de credite ipotecare, care au solicitat bancilor amanarea ratelor, pentru maxim 9 luni de zile.

Valoarea totala a acestor garantii este de aproximativ 238 milioane lei.

Noua Casă are cel mai mare succes dintre programele guvernamentale.

In numai 13 zile lucratoare de la operationalizarea lor, programele guvernamentale derulate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au fost accesate in ritm rapid, solicitarile de garantare aprobate consumand intre 7% si 43% din plafoanelor de garantare alocate acestui an.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

 

 

Sus