Oferte locuri de munca top

Nou: Evaluarea impactului asupra sanatatii pentru proiectele de investitii

Pe lângă evaluarea impactului asupra mediului se va face și evaluarea impactului asupra sănătății. Noua propunere de reglementare are în vedere evaluarea impactului asupra sănătății în procesele de planificare tehnică şi de luare a deciziilor, coordonarea măsurilor de gestionare a riscurilor pentru sănătate şi mediu în cadrul proiectelor publice şi private de dezvoltare, potrivit inițiatorilor.

Proiectul de ordin al Ministerului Sănătății prevede o procedură similară celei folosite pentru asigurarea expertizei în evaluarea impactului asupra mediului.

Evaluarea impactului asupra sănătății reprezintă ”combinaţia de proceduri, metode şi instrumente prin care se identifică efecte probabile ale unui obiectiv funcţional asupra sănătăţii unei populaţii din arealul învecinat al acestuia”. Iar obiectivul funcțional este definit, în proiectul de act normativ recent lansat în dezbatere publică, ca fiind plan, proiect, investiţie, componentă sau activitate care urmează să fie realizată, este în curs de realizare sau care a fost deja realizată.

Metodologia de organizare a studiilor de evaluare a impactului anumitor proiecte publice şi private asupra sănătății populaţiei (proiect atasat) a fost elaborată de Ministerul Sănătății.

 

Descarcati aici Proiectul de Ordin

 

 

Citiți și:

Un ansamblu nou din Bucuresti va ajunge la 14 blocuri

Patru contestatii pentru un contract de peste 50 mil euro

Cine va reabilita cu peste 110 mil lei drumuri judetene

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

Sus