Solplanet x AeroFix

Nou complex sportiv, in pregatire in Oradea

În locul unui ansamblu rezidențial, în Oradea urmează să fie construit un nou complex sportiv. În acest sens, consilierii locali au abrogat parțial hotărârea de aprobare a Planului Urbanistic Zonal și Regulamentului Local de Urbanism aferent pentru „Ansambluri rezidențiale Calea Aradului (A) și str. Armatei Române (B), Oradea”, pentru a putea fi construit complexul sportiv, în zona Grădinii Zoologice.

Primăria Oradea a anunțat în vara anului trecut intenția de a construi un complex sportiv pe amplasamentul situat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică.

Astfel, se propune ca pe lângă arena sportivă, obiectivul prioritar al investiției, să se realizeze și alte obiective prevăzute în studiul de fezabilitate aprobat anterior, precum:

* zona de parc și terenuri de sport în aer liber multifuncționale;

* reabilitarea actualului stadion al L.P.S. Bihorul și extinderea lui cu piste pentru atletism;

* construirea unui bazin de sport didactic.

Toate aceste obiective se vor constitui într-un pol multisportiv, care va avea pe lângă rolul său principal, și un rol social și comercial, contribuind astfel la creșterea calității spațiului public.

În octombrie 2020, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți realizării complexului sportiv. În cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel şi o parcare subterană cu 150 de locuri, fiind realizate totodată amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale.

Stadionul va fi realizat cu toate cerințele pentru omologare ca Stadion UEFA Categoria IV și va dispune de spații pentru sportivi și oficiali, spații administrative și spațiile tehnice aferente, restaurant, facilități VIP, facilități presă, facilități public.

Terenul de joacă va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafața dintre terenul de joc și gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

De asemenea, conform proiectelor municipalității, acest complex va permite desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și va avea rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Amplasamentul pe care îl abrogăm se referă la terenurile transferate de la CJ Bihor la Primăria Oradea pentru noul stadion. Într-o altă ședință de Consiliu Local au fost expropriați 20.000 mp. Următorul pas este să anulăm acest PUZ pentru a face posibilă construirea stadionului și pentru a pune în cel mai scurt timp posibil amplasamentul eliberat de sarcini la dispoziția Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea complexului sportiv„, a declarat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus