Oferte locuri de munca top

Nou centru regional de examinare a verificatorilor de proiecte

La Constanța va funcționa un centru regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte.

Aceasta ca urmare a faptului că ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a semnat ieri seară ordinul prin care Facultatea de Construcții a Universităţii Ovidius din Constanţa devine un astfel de centru.

Decanul, șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, informează că, în perioada 18 – 21 decembrie 2021 vor fi organizate și susţinute examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021.

În urma perfectării, în acest an, a Protocolului de colaborare privind organizarea și desfășurarea examenelor de atestare tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate în construcții între UOC și MDLPA, pentru prima dată la Constanța, Facultatea de Construcții din cadrul UOC  devine Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte.

„Este o recunoaștere a profesionalismului și a înaltei pregătiri profesionale a colectivului Facultății de Construcții, căreia i s-a încredințat, alături de celelalte Centre regionale cum sunt cele din București, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara, organizarea și desfășurarea în colaborare cu MDLPA a examinării pentru atestarea tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate profesională în construcții”, a subliniat șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții a UOC.

Pentru această sesiune de atestare din 2021, în cadrul Centrului Regional de examinare de la Constanța s-au înscris pentru evaluare 50 de specialiști din domeniul construcțiilor.

Comisia Regională de Examinare a Centrului Regional de Examinare din Municipiul Constanța este alcătuită din: președinte – şef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, vicepreședinte – conf. univ. dr. ing. Anca Constantin, conf. univ. dr. ing. Florin Ţepeş-Onea, şef lucrări dr. ing. Gabriela Drăghici şi şef lucrări dr. ing. Mădălina Stănescu (membri).

„Comisia are patru zile de activitate pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021 din Centrul Regional de Examinare din Municipiul Constanța, iar Facultatea de Construcții are reprezentanți inclusiv în Comisiile Centrale de Examinare, aceştia fiind implicați inclusiv în elaborarea propunerilor subiectelor pentru aceste sesiuni de atestare, precum: șef lucrări dr. ing. Dragoș Florian Vintilă, șef lucrări dr. ing. Cornel Ciurea și conf. univ. dr. ing. Constantin Buta”, a conchis șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus