Oferte locuri de munca top

Nou: Cand trebuie sa solicitati vizarea autorizatiilor de mediu

Perioada pentru solicitarea vizei anuale aferente autorizațiilor de mediu și autorizațiilor integrate de mediu va fi modificată. Propunerea, formulată în cadrul unui proiect de ordin, prevede implementarea unei perioade de tranziție de la fostele prevederi legale la cele referitoare la aplicarea vizei anuale.

Astfel, pentru autorizațiile de mediu și autorizațiile integrate de mediu cu data de emitere până la data de 31 august, titularii vor solicita viza anuală începând cu anul 2020.

Pentru documentele cu data de emitere după data de 1 septembrie, titularii vor solicita viza anuală începând cu anul 2019.

Aceste două prevederi nu sunt aplicabile pentru autorizațiile care au obținut viza anuală la data emiterii ordinului.

Totodată, autorizațiile care nu au obținut viza anuală pot fi suspendate de către autoritatea competenta pentru protectia mediului care a emis actul de reglementare, după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 30 de zile pentru îndeplinirea obligațiilor. Suspendarea se menține până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendării, desfășurarea proiectului sau activității este interzisă.

În cazul în care nu s-au îndeplinit condițiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea competentă pentru protecția mediului dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea acordului de mediu sau autorizației/autorizației integrate de mediu.

Această modificare s-a dovedit necesară, susțin oficialii, întrucât în perioada 15 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, la nivel de țară, trebuiau să solicite aplicarea vizei anuale un număr de peste 20 mii de agenți economici. Dintre aceștia, au solicitat aplicarea vizei doar 3.017 de agenți economici, deși toți agenții economici au fost înștiințați de intrarea în vigoare a Ordinului nr. 1171/2018.

Inițiatoarea proiectului, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, consideră că o astfel de măsură este în favoarea mediului de afaceri, împiedicând blocarea activității agenților economici care nu au solicitat aplicarea vizei anuale.

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea a doua ansambluri rezidentiale, in Capitala

Cu 26 mil euro o cladire veche va fi transformata in hotel

Beneficiarii asteapta finalizarea blocurilor chiar daca vor plati preturi mai mari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus