Oferte locuri de munca top

Norme noi pregatite pentru stingatoarele de incendiu

Pentru utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu au fost pregătite noi norme tehnice.

Proiectul de act normativ va corecta erorile și va elimina aspectele considerate nerelevante din ultima varianta a acestor norme aprobată în 2015.

Potrivit acestui proiect, verificările asupra stingătoarelor de incendiu vor fi efectuate astfel încât să fie menținute în stare de funcționare și încărcate la capacitatea nominală, asigurându-se pe întreaga perioadă de viață a acestora caracteristicile tehnice date de producător.

Tipul de stingător de incendiu va fi ales în funcție de anumite criterii.

Utilizarea stingătoarelor de incendiu se va face în funcție de performanța de stingere, intervalul de timp la care se efectuează controlul pentru menținerea stingătoarelor de incendiu în stare corespunzătoare, precum și elementele care trebuie verificate pentru controlul acestora.

Aproape 5 mii mp de noi spatii industriale, in provincie

Numai persoane atestate vor putea verifica, reîncărca și repara stingătoarelor de incendiu.

De asemenea, proiectul aduce modificări privind tipurile de stingătoare de incendiu care urmează a fi casate.

Prin proiectul de act normativ se va abrogă Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 138/2015 pentru aprobarea Normelor tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu, Publicat în Monitorul Oficial nr. 803 din 29 octombrie 2015.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus