Oferte locuri de munca top

NordStream 2: intarzierile duc la cresterea pretului gazelor

Decizia unei autorități de reglementare germane de a suspenda acordarea licenței conductei Nord Stream 2 din Rusia către Germania ar putea amâna punerea în funcțiune a infrastructurii până în martie anul viitor, transmite Reuters.

Decizia luată marți a declanșat creșteri ale prețului gazului, în timp ce factorii de decizie din capitalele din Europa și Statele Unite evaluează implicațiile acesteia.

Consorțiul Nord Stream 2 cu sediul în Elveția trebuie să formeze o sucursală conform legislației germane pentru a demonstra că are suficientă finanțare și independență față de Gazprom, firma-mamă din Rusia, înainte de reluarea perioadei de certificare de patru luni.

Înainte de suspendarea de marți, acea perioadă trebuia să se încheie în ianuarie, recomandarea autorității germane de reglementare fiind apoi trimisă Comisiei Europene pentru examinare.

Autoritatea guvernamentală germană se așteaptă ca începerea Nord Stream 2 să fie amânată până în martie 2022.

Este necesar ca Gazprom să creeze o societate cu răspundere limitată conform legislației germane. Gazprom a semnalat că va începe să facă acest lucru.

Germania a insistat ca Gazprom să respecte atât legile germane, cât și pe cele ale UE și a avertizat împotriva vânzărilor ilicite de gaze.

Sursele din piață sunt îngrijorate de capacitatea Gazprom de a livra piețelor de export, care sunt nervoase pe fondul stocurilor scăzute, pe măsură ce iarna se apropie.

„Rusia a promis volume suplimentare de gaz în cazul în care Nord Stream 2 se deschide”, a spus Hanns Koenig de la firma de cercetare Aurora. „Dar există capacitate de tranzit gratuit prin Belarus și Ucraina, așa că aici ar putea circula mai mult gaz decât este cazul în prezent”.

Koenig a spus că mișcarea din Germania a fost procedurală și făcută de o autoritate energetică autonomă în evaluările sale.

El a spus că în Rusia o decizie de această amploare va fi în mod inevitabil susținută de șefii de guvern.

Autoritatea de reglementare intenționează să supravegheze operațiunile companiei germane Nord Stream 2 pe teritoriul său. Are posibilitatea de a interzice și sancționa comportamentul ilegal.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus