Oferte locuri de munca top

Noile garantii de buna executie vor avea termen mai lung de constituire

Urmează să fie prelungită perioada în care vor putea fi constituite noile garanții de bună execuţie, ca urmare a retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurări care a emis instrumentul de garantare (City Insurance).

Prevederile vor fi valabile pentru contractele de achiziție publică, sectoriale, de concesiune de lucrări publice și de servicii.

În acest sens, Guvernul va aproba astăzi creșterea termenului de valabilitate a poliţelor de asigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, de la 90 la 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Aceasta înseamnă că, la solicitarea autorităţilor contractante, pentru contractele publice aflate în derulare, noile garanții de bună execuție vor putea fi constituite până la momentul expirării termenului de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Bani in plus pentru contractele finantate prin PNDL II

Cel mai târziu cu 30 de zile înaintea expirării termenului de 150 de zile, autorităţile de management responsabile pentru managementul şi implementarea asistenţei financiare nerambursabile acordate de Uniunea Europeană, precum şi autorităţile care gestionează programe finanţate din fonduri publice vor proceda la elaborarea reglementărilor pentru punerea în aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, conform regulilor specifice programelor cu finanţare externă nerambursabilă, respectiv programelor finanţate din fonduri publice.

Proiect de constructii ingineresti de peste 3,5 mil euro, in pregatire

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus