Oferte locuri de munca top

Noile cladiri din centrul Clujului nu sunt obligate sa aiba parcari

Creșterea numărului locurilor de parcare în centrul orașelor atrage tot mai mult trafic în aceste zone, sunt de părere mulți dintre urbaniști. Dealtfel, tendința europeană este ca zonele ultracentrale să devină pietonale.

Iată că în țara noastră, mai precis în municipiul Cluj, edilii au stabilit că în centrul orașului noile clădiri nu vor mai trebui să asigure locuri de parcare.

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj Napoca, a declarat potrivit publicației Stiri de Cluj: ”Conform modificărilor aduse la regulamentul Planului Urbanistic General, în zona ultra centrală, denumită ZCP_C1 (Zonă construită protejată Zona Centrală suprapusă peste Incinta Fortificată), asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie pentru noile construcții.

ZCP C1 este parte a zonei ultra centrale a municipiului, suprapusă peste orașul istoric, delimitată de traseul fortificațiilor celei de a doua incinte medievale. Având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele internaționale privind calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, asigurarea locurilor de parcare în această zonă nu este obligatorie”.

Cititi si :

Locurile de parcare: Prevederi prea relaxate sau prea excesive

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

2 Comentarii

 1. corneliu zota said:

  O idee impotriva confortului urban.
  Nu cred ca cine are automobil accepta sa locuiasca intr-o locatie fara loc de parcare.
  Nu va renunta la automobil si in lipsa locului de parcare va incalca taoate regulile.
  Reamintesc ca in Chicago exista doau cladiri in zona centrala de 33 de nivele cu destinatia de paracare automobile. aceste paracri supraetajate sunt rentabile si utikizate la capacitate . Daca nu ar fi aceste oparcari ce ar face americanii?

 2. Anonim said:

  de urmarit cine va construi in zona; atunci vom sti de unde le-a venit ideea!

Sus