Oferte locuri de munca top

Noii indicatori ai centurii ocolitoare Alesd

Guvernul va reaproba indicatorii tehnico-economici aferenți centurii Aleșd din județul Bihor.

Indicatorii s-au modificat după ce a fost aleasă varianta de traseu, care include cea mai redusă lugime, costurile cele mai reduse și durata de realizare cea mai scurtă.

Proiectul va avea o valoare de depășește 24 milioane euro.

Traseu este alcătuit din două tronsoane, respectiv: o variantă de traseu în partea de sud ca alternativă la DN 1 și o variantă în partea de nord a orașului ca alternativă la DN 1H.

Fabrica unei multinationale va fi extinsa cu peste 17 mii mp

Traseul variantei ocolitoare pe partea de sud a oraşului Aleşd se desprinde din DN1 la km 589+136, se desfăşoară pe partea stangă a DN1, traversează DJ 764 Beiuş – Aleşd, urmând ca la km 592+644 să revină în DN1.

Traseul pe partea de nord a oraşului Aleşd se desprinde din DN1 la km 589+136, se desfăşoară pe partea dreaptă a DN 1 şi a DN 1H, ocoleşte dealul din zonă şi Sanatoriul TBC prin vest, urmând să se finalizeze la intersecţia cu DN 1H km 1+695.

Varianta ocolitoare va avea o lungime de 5,8 km, iar viteza de proiectare este de 80 km/h.

Terenul afectat de lucrări se află în proprietate privată, în domeniul public al oraşului Aleşd şi în domeniul public al Statului Român, suprafața totală ocupată de lucrări fiind estimată la 16,25 ha, din care suprafaţa estimată supusă exproprierii fiind de 13,45 ha.

În cadrul proiectului sunt prevăzute trei poduri dimensionate pentru încărcările din convoaiele Eurocod:

* Pod peste Valea Şoimul la km 1+251

* Pod  peste Canalul de desecare la km 2+895

* Pod peste Valea Șoimul la km 5+819.

Valoarea totală a investiției este de 121.133 mii lei.

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 12 luni.

 

Descărcați aici Indicatorii VO Alesd

 

Login Required

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus