Oferte locuri de munca top

Noi reguli privind resursele de gaz la nivel european

O posibilă schimbare în regulamentul de alimentare cu gaz a ţărilor terţe a fost analizată la începutul acestei săptămâni în cadrul unei întâlniri a miniștrilor Energiei din țările UE, desfășurată la Bruxelles.

În faza de proiect noul regulament prevede că ţările care vor să încheie un contract de livrare a gazului natural cu un stat care nu face parte din UE vor avea nevoie în primul rând de aprobarea Comisiei Europene.
În proiectul aflat în dezbatere sunt câteva puncte nestabilite încă. Acestea se referă la tipul de control pe care Comisia îl va putea exercita și dacă restricţiile se vor aplica doar gazului sau vor acoperi și alte resurse naturale precum petrolul sau electricitatea.

Legislaţia aflată în stadiul de proiect este incompletă și din punct de vedere al achiziţiei comune de importuri de către companiile energetice din UE, potrivit informaţiilor publicate de agenţia bulgară Novinite.

În prezent UE este dependentă în proporţie de 53% de importuri energetice și se bazează în proporţie de 36% pe gazul provenit din Rusia.
Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus