Oferte locuri de munca top

Noi reguli pentru creşterea absorbţiei de fonduri europene

fonduri-europeneComisia Europeană a adoptat o serie de noi reguli privind implementarea programelor operaţionale pentru a ajuta ţările cu o absorbție redusă.
Comisia permite cheltuieli mai mari cu 10% într-un program pentru o anumită prioritate, dacă ele sunt compensate cu o reducere echivalentă a celor pentru o altă prioritate din cadrul aceluiași program.
Prin noile modificări Comisia a revizuit orientările de finalizare pentru programele de politică regională din perioada 2007 – 2013.
Poate cea mai importantă schimbare prevede adăugarea unei componente de 10% flexibilitate.
Apoi, revizuirea clarifică faptul că instrumentele de inginerie financiară vor continua să investească în economia reală și în anul 2016.
În cele din urmă, procedurile ce gestionează modul în care proiectele pot fi etapizate pentru a continua din perioada de programare 2007-2013 în cea 2014-2020 au fost simplificate și raționalizate.
Orientările de finalizare reprezintă o decizie a Comisiei ce explică în detaliu pașii de urmat de către statele membre, în vederea finalizării programelor de politică de coeziune 2007 – 2013.
Aceste programe utilizează fondurile europene începând din anul 2007 și până la finalul acestui an. Apoi, până în luna martie 2017, statele membre vor trebui să depună un raport final în care să se menționeze care au fost proiectele, să fie trecute în revistă cheltuielile și să includă o declarație de finalizare ce atestă legalitatea și conformitatea acestora din urmă.

Sus