Oferte locuri de munca top

Noi reglementari vizeaza circulatia vehiculelor care transporta marfuri vrac

Posibilitatea autorizării circulației vehiculelor care transportă mărfuri în vrac va fi limitată, dar va fi permisă circulația cu respectarea maselor maxime admise pe drumurile încadrate din punct de vedere al capacității portante ca drumuri modernizate.

Aceasta este una dintre prevederile legislative incluse în proiectul de lege ce va completa OG 43/1997. Noile modificări sunt considerate o prioritate legislativă și urmează să fie prezentate luna aceasta de Ministerul Transporturilor (MT) într-o ședință de Guvern.

Totodată, pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire se consideră că sancțiunea trebuie să se aplice persoanei fizice sau juridice care efectuează transportul.

Sursa noua de nisip si pietris pentru constructii

MT propune acest lucru deoarece realitatea a dovedit că decizia conducătorului auto de a refuza cântărirea vehiculul/ansamblului de vehicule este luată în urma consultării șefilor ierarhici (Ex: administrator/manager de transport).

Mai mult, din punct de vedere juridic conducătorul auto este prepusul întreprinderii deci este sub coordonarea și controlul acesteia.

Pentru asigurarea aplicării dispozițiilor din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și pentru a descuraja refuzul de a supune vehiculul/ansamblul de vehicule verificării prin cântărire, se propune aplicarea unor măsuri, atunci când răspunderea este a întreprinderii, respectiv măsuri administrative cum ar fi suspendarea unei copii conforme a licenței comunitare/ certificatului de transport în cont propriu pentru o perioadă de 30 de zile, de la data constatării contravenției.

Proiect rutier de peste 130 mil euro, aprobat

Sus