Oferte locuri de munca top

Noi reglementari privind imbracamintea rutiera

Vor fi realizate mai multe modificări ale reglementărilor tehnice privind îmbrăcămințile rutiere. Aceastea vin în contextul în care mai multe standarde au fost anulate, iar tehnologia a avansat, ceea ce înseamnă că vechile prevederi nu mai sunt actuale.

Astfel, urmează să fie aprobată revizuirea reglementării tehnice privind reciclarea la rece a straturilor rutiere, a normativului intrat în vigoare în 1997.

De atunci, o parte din STAS-urile și standardele din lista de referințe a normativului în vigoare au fost anulate, utilajele de reciclare și tehnologia de execuție s-au perfecționat, iar domeniul de aplicare s-a extins.

Normativul revizuit reglementează metodologia de reciclare a îmbrăcămintei rutiere și a celorlalte straturi existente din alcătuirea structurii rutiere, față de normativul în vigoare care reglementează metodologia de reciclare a îmbrăcămintei rutiere existente degradate.

În normativul revizuit, stratul reciclat poate avea rol de strat de BAZĂ sau de strat de FUNDAȚIE, față de normativul în vigoare, conform căruia, stratul reciclat face parte din îmbrăcămintea rutieră.

Lucrari ramase de executat dupa anularea contractelor

De asemenea, s-au adus clarificări privind tipurile de lucrări care necesită obținerea unei autorizații de construire, respectiv s-a precizat că, ținând cont de prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, reciclarea la rece se poate executa:

* asupra îmbrăcămintei rutiere existente, în cadrul lucrărilor de întreținere periodică, pentru care nu este necesară autorizație de construire;

* asupra îmbrăcămintei rutiere și asupra altor straturi existente, în cadrul lucrărilor de intervenție, pentru care este necesară autorizație de construire.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus