Oferte locuri de munca top

Noi reglementari privind cladirile nZEB

Proiectarea, exploatarea și urmărirea comportării în timp a clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) va fi făcută conform unor ghiduri (proiecte atașate).

Acestea vor fi utile autorităților centrale responsabile de îndeplinirea obligațiilor legislative privind clădirile nZEB, autorităților locale și altor factori interesați din perspectiva implementării investițiilor și monitorizării acestora.

Astfel, conform unui proiect de act normativ este necesară completarea cadrului normativ existent prin elaborarea unor ghiduri suplimentare, cu caracter de îndrumare, care să vizeze atât clădirile existente pentru atingerea cerințelor nZEB, precum și clădirile noi, care să îndeplinească cerințele nZEB.

Galerie comerciala si supermarket intr-un nou complex imobiliar

Pentru clădirile nZEB existente

Ghidul constă în prezentarea sistematizată a etapelor necesare de parcurs în procesul de implementare a cerințelor nZEB la clădirile existente, cu scopul de a stimula și de a promova renovarea clădirilor din parcurile imobiliare naționale prin transformarea acestora în clădiri de nivel nZEB.

Domeniul de aplicare a ghidului îl reprezintă promovarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale pentru atingerea cerințelor nZEB, în etapele de proiectare a intervențiilor la clădirile existente, de verificare tehnică a proiectelor, execuţie şi recepţie a lucrărilor, precum şi în etapele de exploatare şi de postutilizare a acestora.

Ansamblu format din 20 de hale, in apropierea Capitalei

Pentru clădirile nZEB noi

Ghidul constă în prezentarea sistematizată a etapelor necesare de parcurs în procesul de implementare a cerințelor nZEB la clădirile noi.

Domeniul de aplicare a ghidului îl reprezintă promovarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale pentru atingerea cerințelor nZEB, în etapele de proiectare, de verificare tehnică a proiectelor, execuţie şi recepţie a lucrărilor, precum şi în etapele de exploatare şi de postutilizare ale acestora. Ghidurile se adresează tuturor factorilor implicați prevăzuți în Legea nr. 10/1995.

 

Descărcați aici

Login Required

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus