Oferte locuri de munca top

Noi preturi de referinta pentru energia electrica

De mâine vor intra în vigoare noi prețuri de referință pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficiență. Este vorba despe energia produsă în cogenerare de înaltă eficiență care beneficiază de bonus, conform unui ordin ANRE publicat ieri în Monitorul Oficial.

Astfel, prețul de referință de 216,07 lei/MWh, exclusiv TVA, este valabil pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficiență în perioada 1 noiembrie – 28 noiembrie 2019. Prețul se va utiliza în analiza de supracompensare a activității aferente anului 2019, pentru perioada menționată.

Totodată, pentru același tip de energie, prețul de referință este de 234,50 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru perioada 29 noiembrie-31 decembrie 2019 și în anul 2020. Acesta se va utiliza în analiza de supracompensare a activității din această perioadă.

Aceste prevederi se aplică producătorilor de energie electrică și termică în cogenerare care beneficiază de bonus pentru cogenerarea de înaltă eficiență.

Termen schimbat pentru intrarea în vigoare a contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență

Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență va avea valoarea de 0,01487 lei/kWh, exclusiv TVA, după cele mai recente schimbări. Această prevedere trebuia să intre în vigoare de la 1 noiembrie, însă termenul a fost prorogat până la data de 29 noiembrie 2019.

 

 

 

Citiți și:

Turn cu 18 niveluri, locuinte si birouri, in autorizare in provincie

Este in pregatire un amplu proiect imobiliar pe un teren de peste 9 ha

Mare ansamblu mixt, in pregatire in nordul Capitalei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus