Oferte locuri de munca top

Noi parcuri industriale: acorduri de colaborare aprobate in Salaj

Noi parcuri industriale vor fi înființate în Județul Sălaj, în urma încheierii de acorduri de parteneriat cu administrațiile locale din Hereclean, Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, precum și cu Parohia Reformată Guruslău, respectiv Parohia Greco-Catolică Hereclean.

Astfel, va fi inițiat un program de dezvoltare a rețelei de parcuri industriale în Județul Sălaj.

Cele cinci acorduri au fost aprobate în cadrul unei ședințe ordinare de săptămâna trecută.

„În această perioadă, pregătim portofoliul de proiecte în vederea valorificării tuturor perspectivelor de finanțare din perioada de programare 2021-2027, astfel încât, la debutul noului exercițiu financiar, să avem proiecte mature.

Printre acestea se numără și cele ce vizează amenajarea de noi parcuri industriale în județul Sălaj, având în vedere succesul de care se bucură platforma din Jibou.

Astfel, în asociere cu viitorii parteneri, intenționăm să depunem spre finanțare din fonduri europene proiecte privind înființarea unui parc industrial pe raza administrativ-teritorială a comunei Hereclean, respectiv platforme industriale în cele două orașe.

Suprafețele de teren necesare vor fi puse la dispoziție de către parteneri, CJ Sălaj urmând să înființeze societatea ce va administra parcurile”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Prin aceste investiții, administrația județeană urmărește să îmbunătățească infrastructura de afaceri, să fructifice potențialul uman și material al Sălajului și să asigure o dezvoltare sustenabilă și echilibrată a comunităților.

„Parcurile industriale reprezintă motoare ale economiei, instrumente de dezvoltare locală prin intermediul cărora investitorii pot beneficia de numeroase facilități. Ne dorim să atragem în Sălaj afaceri stabile și profitabile, care să genereze locuri de muncă și să aducă plusvaloare județului nostru”, a mai spus președintele CJ Sălaj.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus