Oferte locuri de munca top

Noi parcuri fotovoltaice in mai multe localitati din tara

Proiectele de dezvoltare a unor parcuri fotovoltaice au fost dezbătute de către administrațiile județene din Maramureș și Botoșani.

Viitoarele unități vor avea în total o capacitate de 73 MW. Banii necesari acestor investiții vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Consilierii județeni din Maramureș au votat proiectele de hotărâre privind trecerea a trei terenuri din Copalnic-Mănăștur, Groși și Târgu Lăpuș în domeniul public al județului Maramureș, terenuri pe care vor fi construite parcuri fotovoltaice.

În Maramureș vor fi produși peste 70 MWh

La Copalnic-Mănăștur, parcul fotovoltaic va fi construit pe 24 de ha, la Groși suprafața este de 25 de ha, iar la Târgu Lăpuș parcul fotovoltaic va fi realizat pe 15 ha.

Tot în Maramureș, un alt parc fotovoltaic va fi construit și în zona Baia Sprie, pe o suprafață de 10 hectare din terenul primit de la Primăria Baia Sprie pentru realizarea primului parc industrial din Maramureș, pe fâșia de protecție a iazului de decantare de la Tăuții de Sus, care nu poate fi folosit pentru construirea de facilități industriale. Energia produsă în acest parc fotovoltaic va fi utilizată în parcul industrial de la Baia Sprie.

De asemenea, și la Lăpușel, în zona Centrului Althera – proiect care este aproape finalizat, pe o suprafață de 15 hectare va fi construit un parc fotovoltaic.

Un singur ofertant pentru lucrari ingineresti de peste 18 mil euro

Și pe partea de prosumatori vor fi realizate o serie de proiecte, prin care vor fi dotate cu panouri fotovoltaice următoarele clădiri din Maramureș: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș și clădirile școlilor speciale din județ.

Viitor parc fotovoltaic în Județul Botoșani

Consiliul Județean Botoșani a decis dezvoltarea unei prime capacități fotovoltaice de 3 MW la Bucecea. Autoritățile locale au pus la dispoziția Consiliului Județean o suprafață de teren intravilan de 30.000 mp în vederea construirii parcului fotovoltaic.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a declarat: ”Terenul se află în proximitatea stației de transformare de 110 kV, asigurând soluția optima de obținere a avizului tehnic de racordare.”

Parcul fotovoltaic va fi realizat prin accesarea unei finanțări europene ce va disponibilă pe una dintre axele de finanțare privind energia verde.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus