Oferte locuri de munca top

Noi masuri pentru finalizarea contractarii fondurilor PNRR pana la finalul anului

Noile modificări ale unor acte normative în domeniul fondurilor europene, pregătite de Guvern, urmăresc ca finalizarea contractării fondurilor PNRR pentru IMM-uri să se încadreze în termenul de 31 decembrie 2022.

Aceste măsuri vor fi aprobate în procedură de urgență.

În primul rând, sumele reprezentând plăți în avans pentru implementarea proiectelor și acțiunilor finanțate din fonduri europene vor putea fi justificate prin bunuri livrate, lucrări executate și servicii prestate până la termenul stabilit pentru plata finală.

În al doilea rând, în activitatea de evaluare a proiectelor, AMPOC va fi sprijinită de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), instituție publică.

Aceasta având în vedere că în urma apelurilor de proiecte deschise în 23 și 24 august pentru schema de ajutor de stat și, respectiv, schema de ajutor de minimis, au fost depuse de către IMM-uri peste 2500 de cereri de finanțare.

Showroom si depozit, pentru un distribuitor de materiale de constructii

Evaluarea acestor cereri și încheierea cu solicitanții admiși a contractelor de finanțare trebuie finalizate până la termenul de 31 decembrie 2022.

Ministerul Investițiilor împreună cu UEFISCDI vor finaliza evaluarea unui număr de minimum 1.000 cereri de finanțare și vor formula 300 puncte de vedere în cadrul procedurii de contestații, activitatea ce presupune un cost ce va fi asigurat din fonduri externe nerambursabile.

Pentru derularea activităților aferente implementării proiectelor, respectiv lansare apeluri de proiecte, depunere aplicații, evaluare, contractare şi implementare, Serviciul de Telecomunicații Speciale dezvoltă sistemul informatic, în conformitate cu planificarea stabilită cu MIPE.

Ce se intampla cu cinci PUZ-uri din sectorul 1

Ministerul Investițiilor va încheia cu STS un angajament prin care se stabilesc condițiile necesare implementării sistemului informatic de management și control al PNRR în baza căruia se va efectua transferul sumelor aferente (jalonul 450, din cadrul Investiției 5 – Componenta 14 – Bună Guvernanță.

Este vorba despre achiziţia de echipamente şi licenţe necesare pentru dezvoltarea, administrarea tehnică şi mentenanţa sistemului informatic de management din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus