Oferte locuri de munca top

Noi instalatori vor fi autorizati in sectorul gazelor naturale

Au intrat în vigoare noi modificări ale Regulamentului ANRE privind autorizarea persoanelor fizice care desfășoară activități în sectorul gazelor naturale.

Acest regulamentul stabilește condițiile, termenele și procedurile de autorizare, de suspendare și de retragere a calității de instalator autorizat în sectorul gazelor

naturale.

Este vorba de persoanele fizice care desfășoară activități de proiectare, execuție și exploatare privind gazele naturale, biogazul/biometan, gazele naturale lichefiate (GNL).

Instalatori autorizați pentru instalațiile de producere a hidrogenului

O noutate adusă de modificările intrate recent în vigoare constă în includerea în procedurile de autorizare și a persoanelor fizice care desfășoară activități de proiectare / execuție / exploatare a instalațiilor de producere a hidrogenului.

De asemenea, a mai fost stabilit ca solicitanții care îndeplinesc condițiile de participare la examen, dar care nu pot participa la acesta, pot solicita în scris, cu cel puțin două zile anterior datei de desfășurare a examenului. Sau, în cazul unor motive justificate, după data de desfășurare a examenului, reprogramarea participării la examen într-o altă zi sau într-un alt centru de examinare, în cadrul aceleiași sesiuni sau în următoarea sesiune de examinare organizată de ANRE. Acest lucru se poate face o singură dată, fără a achita un nou tarif de autorizare.

Zeci de apartamente noi, in portofoliul unui investitor roman

Solicitanții vor putea solicita retragerea cererii de autorizare, inclusiv a tarifului de autorizare, până la data publicării listei tuturor candidaților, conform programului afișat pe site-ul ANRE, întocmită după analiza dosarelor înregistrate de aceștia, cuprinzând solicitanții care îndeplinesc/nu îndeplinesc condițiile prevăzute în regulament pentru a participa la examen.

Tariful încasat de ANRE nu se restituie:

* candidatului care nu se prezintă la examenul la care a fost acceptat;

* candidatului care nu promovează examenul de autorizare;

* solicitantului care nu îndeplinește condițiile de participare la examen, documentația fiind neconformă cu prevederile regulamentului, după transmiterea completărilor și clarificărilor solicitate de ANRE.

În cazul în care autorizarea nu a fost vizată la împlinirea celor 5 ani de la emitere sau de la ultima vizare, continuarea activității se poate face doar după transmiterea documentelor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus