Oferte locuri de munca top

Noi fapte vor fi introduse in cazierul fiscal

Faptele ce sunt înscrise în cazierul fiscal vor fi actualizate și completate, după cum prevede un proiect de HG. Măsura are ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale către contribuabilii cu risc fiscal ridicat.

(la finalul știrii găsiți Lista Faptelor pentru care se înscriu informații în cazierul fiscal.)

Potrivit noului proiect legislativ va fi actualizată anexa la Hotărârea de Guvern nr.1000/2015 privind faptele pentru care se înscriu informații în cazierul fiscal al contribuabililor.

Vor fi introduse fapte noi de natură contravențională prevăzute de actele normative circumscrise domeniului de reglementare a cazierului fiscal.

Cazierul fiscal

Cazierul fiscal reprezintă un mijloc de evidență și urmărire a respectării disciplinei fiscale, contabile și financiare de către contribuabili, în care se ține evidența persoanelor fizice, juridice și a entităților fără personalitate juridică care au săvârșit fapte de natura infracțiunilor și contravențiilor, sancționate de legile fiscale, contabile, vamale și de cele care privesc disciplina financiară.

Terenuri de peste 45 ha dintr-un municipiu, eliberate de constructii

Cazierul fiscal se utilizează în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și al eficientizării de către organele fiscale a procesului de administrare a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor venituri ale bugetului general consolidat datorate de către contribuabili, prin asigurarea accesului la informații care relevă modul de respectare a legislației fiscale, contabile, vamale și a disciplinei financiare de către contribuabili.

Cazierul fiscal este organizat la nivel central (ca o bază de date centrală) în care se ține evidența contribuabililor de pe întreg teritoriul țării, bază de date la care au acces pentru interogare și emitere toate organele fiscale competente din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, acestea putând elibera certificatul de cazier fiscal oricărui contribuabil, indiferent de domiciliul acestuia.

 

Descărcați aici

 

https://we.tl/t-XLSoULSsDJ

 

Link valabil pana pe data de 22.12.2022

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus