Oferte locuri de munca top

Noi exproprieri pentru proiecte rutiere, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat ieri exproprieri suplimentare pentru trei proiecte rutiere importante. Acestea sunt:

* exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti”.

In prezent, este necesară ocuparea unei suprafeţei totale de 6.454 mp pentru construirea unor bazine de retenţie necesare colectării apelor reziduale de pe autostradă. Bazinele de retenţie sunt amenajări necesare protecţiei lucrării publice si sunt parte încadrantă din amplasamentul lucrării de utilitate publică. Suprafaţa menţionată este aferentă unui număr de 10 imobile aflate pe raza localităţii Voluntari la km 4+200 şi km 4+950 pe autostrada Bucureşti – Ploieşti. Pentru exproprierea suprafeţei totale de 6.454 mp este necesară suma de 471.000 lei.

* exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ”Varianta de ocolire Mihăileşti”.

Având în vedere faptul că există diferențe între despăgubirile acordate inițial și despăgubirile care rezultă în urma întocmirii celui de-al doilea Raport de evaluare, prin acest act normativ se urmărește actualizarea despăgubirilor aferente proprietarilor de imobile afectați de procedura de expropriere. De asemenea, deoarece după întocmirea documentațiilor cadastrale individuale, s-a constatat și existența unei construcții care nu a fost cuprinsă inițial în această anexă, prin această hotărâre este declanșată și procedura de expropriere pentru imobilul nou identificat.

* exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ”Modernizarea DN 5, sectorul Bucureşti-Adunaţii Copăceni km 7+573-km 19+220”.

Prin această hotărâre va fi suplimentată suma de 3.915.000 lei, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2012, cu suma de 126.000 lei aferentă justei despăgubiri a unui număr de 7 imobile.

Această sumă suplimentară a rezultat în urma întocmirii  raportului de evaluare din anul 2017 de către expertul evaluator Carloanț Raul Constantin.

 

Citiți și:

Continua un mare proiect rezidential din Bucuresti

Investitori ciprioti, la un pas de demararea unui nou proiect

Cine va proiecta si executa lucrari de mediu de peste 6 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus