Solplanet x AeroFix

Noi exproprieri pentru Centura de Sud a Bucurestiului

Pentru realizarea lucrărilor aferente Lotului 2 din Autostrada de Centură Sud a Capitalei mai sunt necesare exproprieri a căror valoare se ridică la 1,7 milioane de lei. Acestea urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Mai exact, este vorba despre lucrările pentru tronsonul de drum cuprins între km 69+000 și km 85+300. Pentru acest lot al obiectivului, după ce a fost realizat Proiectul tehnic a fost identificată necesitatea ocupării unei suprafețe suplimentare de teren pentru continuarea lucrărilor.

Astfel, va fi declanșată procedura de expropriere pentru toate imobilele proprietate privată, reprezentând teren cu sau fără investiții, situate pe amplasamentul suplimentar. În total, despăgubirile vor fi acordate pentru 357 de imobile aflate pe raza localităților Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Dărăști-Ilfov, Măgurele și Bragadiru din județul Ilfov. Suprafața totală a acestora este de 74.296 mp.

Prin Hotărârea de Guvern va fi aprobată atât declanșarea procedurilor de expropriere, cât și amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică.

Valoarea totală a exproprierilor rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în perioada septembrie/octombrie 2020, de către evaluatorul autorizat ANEVAR, Valentin Ostiadal.

Sumele individuale estimate vor fi alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Vă amintim că indicatorii tehnico – economici au fost aprobați în anul 2008 atât pentru obiectivul de investiții „Autostrada de centură Bucureşti”, sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, cât şi pentru obiectivul de investiţii „Autostrada de centură Bucureşti”, sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900.

 

Descărcați aici Lista imobilelor propuse pentru despăgubiri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus