Oferte locuri de munca top

Noi contoare si sisteme de comunicatie pentru prosumatori

Noi contoare și sisteme de comunicație vor fi instalate pentru măsurarea energiei electrice produse de prosumatori. Această măsura este necesară întrucât trebuie colectate date cu privire la energia electrică produsă din surse regenerabile, în vederea stabilirii anuale a gradului de îndeplinire a țintei naționale de E-SRE în consumul final brut de energie electrică.

În privința colectării datelor, operatorii de distribuție a energie electrice (OD) au spus că există o incompatibilitate între sistemul de comunicație existent și implementat la OD-uri, prin derularea programelor de instalare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice (SMI) și sistemul de comunicație al contorului de măsurare a energiei electrice produse din instalația prosumatorului persoană fizică. Aceasta în vederea măsurării datelor din instalațiile prosumatorului respectiv, care accesează programul derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu

Astfel, printr-un nou proiect de ordin al ANRE sunt propuse în principal două schimbări:

* achiziționarea de către operatorul de distribuție a sistemului de comunicație aferent controlului de măsurare a energiei electrice produse de centrală pentru prosumatorii persoane fizice care accesează programul AFM. Aceasta în vederea integrării lui în sistemul de măsurare inteligentă a energiei electrice, Costurile vor fi recunoscute în programul de investiții luat în considerare de autoritatea competentă la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice

* montarea de către operatorul de distribuție a contorului de măsurare a energiei electrice produse de centrală pentru prosumatorii persoane fizice care nu accesează programul AFM și a căror schemă electrică nu conține sistem de stocare a energiei electrice. Costurile aferente vor fi recunoscute în programul de investiții luat în considerare de autoritatea competentă la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

Astfel, pentru prosumatorii persoane fizice, odată ce vor intra în vigoare schimbările, în termen de cel mult 60 de zile operatorii de distribuție vor asigura achiziționarea și montarea contorului de măsurare a energiei electrice produse.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 5 mii mp spatii de depozitare, in pregatire in provincie

Demersuri pentru un parc industrial, pe aproape 19 ha

Trei blocuri cu cate 11 etaje, planificate sa fie construite in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus