Oferte locuri de munca top

Noi conditii tehnice de proiectare, preparare și punere în opera a mixturilor asfaltice

Noile condiții tehnice de proiectare, preparare și punere în operă a mixturilor asfaltice au intrat în vigoare (anexate mai jos).

Acest normativ stabilește condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească mixturile asfaltice executate la cald în etapele de proiectare a acestora, controlul calității materialelor componente, prepararea, transportul, punerea în operă, precum și straturile rutiere executate din aceste mixturi.

Noua lege se adresează tuturor factorilor implicați în procesul investițional: producători de materiale pentru construcții, proiectanți, executanți de lucrări, specialiști cu activitate în domeniul construcțiilor atestați/autorizați în condițiile legii, investitori, proprietari, administratori, laboratoare de încercări în construcții autorizate/acreditate, precum și organisme de verificar și control etc.

Noua reglementare se aplică la proiectarea, construcția, modernizarea, reabilitarea, repararea și întreținerea tuturor claselor tehnice ale drumurilor/categoriilor tehnice ale străzilor și a altor zone realizate cu mixturi asfaltice la cald.

Cerințele din normativ se aplică pentru toate mixturile asfaltice care intră în componența structurii rutiere.

Conform noilor condiții, straturile de mixturi asfaltice pentru partea carosabilă a podurilor, pasajelor și viaductelor se vor executa în conformitate cu prevederile tehnice privind execuția la cald a îmbrăcăminților bituminoase pentru calea pe pod.

Mixturile asfaltice utilizate la execuția straturilor rutiere vor îndeplini condițiile de calitate din noua lege. Tipul mixturii se va stabili în funcție de clasele tehnice ale drumurilor/categoriile tehnice ale străzilor și zona climatică.

La execuția structurilor rutiere din mixturi asfaltice realizate la cald se vor utiliza mixturi asfaltice ce respectă cerințele din noua lege și sunt în concordanță cu cerințele standardelor din seria SR EN 13108 în vigoare.

Mixturile asfaltice prezentate în noul normativ se utilizează pentru stratul de uzură (rulare), stratul de legătură (binder), precum și pentru stratul de bază.

 

Descărcați aici condițiile tehnice de proiectare, preparare și punere în operă a mixturilor asfaltice:

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 60 mil euro pentru intretinerea curenta a autostrazilor si a drumurilor

Credit pentru reabilitarea unui drum judetean de 37 km

Inca un pas pentru extinderea unui aeroport

Proiect imobiliar in zona ultracentrala a Bucurestiului

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus