Oferte locuri de munca top

Ness Proiect si Ubitech vor incepe construirea spitalelor regionale din Iasi si Cluj

Au fost semnate astăzi contractele de execuție a primelor lucrări de construire a două dintre spitalele regionale de urgență, cele din Iași și Cluj. Săptămâna viitoare vor fi încheiate procedurile și pentru cel de-al treilea spital regional de urgență, cel de la Craiova, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În următoarele două săptămâni, constructorii vor fi mobilizați pe cele două situri, la Cluj și la Iași, unde încep lucrările pentru Spitalele Regionale de Urgență, a precizat ministrul Rafila.

Ness Proiect Europe construiește Spitalul Regional de Urgență din Iași

Contractul pentru primul pachet de lucrari  are o valoare de 26,2 milioane lei, fără TVA. Constructorul român va avea la dispoziție 4 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora. Contractul presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces.

Spitalul din Iași va avea o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație.

Conceptul organizatoric al acestui spital se va baza pe gruparea pe specialități medicale strâns legate, formând „Centre” multidisciplinare structurate, cum ar fi: Centrul Multidisciplinar pentru Cap și Gât, Centrul Multidisciplinar Toracic, Centrul Multidisciplinar Abdominal, Centrul Multidisciplinar pentru Articulații, Coloană Vertebrală și Traumă, Centrul Multidisciplinar de Medicină Internă și Centrul Multidisciplinar Mama și Copilul.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,3 miliarde de lei.

Finanțarea este asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 360 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,25 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 250 de milioane de euro.

Ubitech Construcții construiește Spitalul Regional de Urgență din Cluj

Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea primului pachet de lucrări, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Spitalul din Cluj urmează să aibă o capacitate de 849 de paturi și o gamă variată de facilități și servicii.

Acesta va fi centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării.

Cu 336 de paturi pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (din care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri, acest spital va oferi o gamă completă de servicii medicale.

De asemenea, va include un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,35 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 350 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 305 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus