Oferte locuri de munca top

Nemtii de la Geiger vor prelua o firma romaneasca de constructii

O firmă românească ce are ca domeniu de activitate lucrările de construcții rutiere va fi preluată în curând de către o firmă cu capital privat străin.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care societate cu capital privat german Geiger Group România SRL intenționează să preia compania Consal SRL din Brașov.

Grupul de firme Geiger din Germania este deținut de familia cu același nume.

Geiger Group România este o societate de tip holding, care administrează participațiile din România ale grupului.

Firmele din Grupul Geiger active în prezent România execută, în principal, lucrări de construcții de drumuri, inclusiv reparații și întreținere, lucrări de construcții și reparații de poduri, lucrări edilitare de apă și canalizare, lucrări de construcții civile și industriale la cheie.

Geiger Group România SRL pune la dispoziția companiilor din România ale Grupului Geiger (Geiger Transilvania SRL și Geiger Proiecte Construcții SRL) bunuri mobile și imobile pe baza contractelor de închiriere, precum și resursele materiale necesare (pietriș, nisip, balast) în vederea executării lucrărilor de construcții.

Înființată în 2002, Consal SRL Brașov este o societate cu capital privat românesc, ce execută, în principal, lucrări de construcții de drumuri, inclusiv reparații, și lucrări de construcții de rețele edilitare de apă și canalizare. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor, societatea a avut în 2020 o cifră de afaceri de aproape 50 milioane de lei și un profit de peste 5 milioane de lei, cu un număr mediu de 202 angajați.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus