Oferte locuri de munca top

Neînţelegerile între asociaţi afectează lucrările la autostrada Suplacu de Barcău-Borş

1O serie de neînţelegeri între membrii asocierii conduse de societatea Corsan, căreia i-a fost atribuit contractul de finalizare a lucrărilor la secţiunea de autostradă Suplacu de Barcău-Borş (km 4+200 – km 64+450), ţine proiectul în loc.

CNADNR SA a solicitat antreprenorului în nenumărate rânduri să i se prezinte soluţia unanim stabilită de către toţi membrii asocierii în ceea ce priveşte neînţelegerile apărute.

Direcţia Juridică din cadrul CNADNR SA a emis un punct de vedere potrivit căruia dacă raporturile dintre asociaţi încetează ar trebui să înceteze şi executarea contractului de achiziţie publică în momentul în care se află.

O altă problemă este faptul că antreprenorul condiţionează desfăşurarea activităţilor în şantier de acordarea avansului. Aceasta în ciuda faptului că în cadrul licitaţiei a făcut dovada că are acces la o linie de credit în valoare de minim 164 milioane lei, suma necesară pentru derularea lucrărilor pe o perioadă de patru luni, aşa cum era cerut prin fişa de date a achiziţiei.

Mai mult, antreprenorul a înlocuit cinci din saşe experţi cheie, iar doi dintre cei propuşi spre înlocuire şi anume şeful de şantier şi şeful echipei de proiectare nu cunosc limba română care este limba contractului.

Narcis Neaga, director general al CNADNR SA, a declarat: „Consider că desfăşurarea în paralel a activităţilor de proiectare cu cele de actualizare a acordului de mediu, cât şi rezolvarea tuturor celorlalte probleme sunt determinante şi hotărâtoare pentru realizarea acestui proiect în termenii asumaţi contractual de către antreprenor. Noi, Compania, am realizat ceea ce ţinea de noi şi din 3 iulie contractul a început să curgă. Antreprenorul trebuie să dea dovadă de mare seriozitate şi să-şi respecte termenele asumate. Nu vom face niciun rabat şi nu vom accepta abateri care să determine nerespectarea contractului.”

CNADNR a încheiat contractul pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul Suplacu de Barcău-Borş, cu asocierea Corsan – Corviam Construccion SA – Consinit SRL – Road Consulting & Design Solution SRL – Via Design SRL în mai 2015.

Valoarea contractului se ridica la 701 milioane lei fără TVA. Durata de implementare stabilită era de 54 luni. Dintre care pentru proiectare şi execuţie 24 de luni de la data de începere şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 30 de luni. Data de începere a contractului a fost 3 iulie 2015.

Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău-Borş, (km 4+200 – km 64+450), face parte din autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea.

 

 

Sus