Oferte locuri de munca top

Muzeul de istorie naturala, reabilitat cu fonduri europene

Municipalitatea ieșeană va semna în curând contractul de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est în vederea obţinerii de fonduri europene pentru proiectul „Consolidare şi reabilitare Muzeul de Istorie Naturală – Corp A”. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă.

„Avem o comunicare din partea ADR Nord-Est privind acceptarea condițiilor de finanțare și pentru acest edificiu, urmând să se finalizeze documentele necesare semnării acordului de finanțare.

Săptămâna trecută am cerut colegilor să pregătim demararea procedurilor publice de achiziție pe fiecare capitol în parte al investiției, pentru a putea grăbi momentul semnării contractelor.

Estimăm că în 30 de zile vom putea semna contractul de finanțare cu ADR Nord-Est pentru Muzeul de Istorie Naturală ”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Lucrările vor viza atât clădirea, cât și valorificarea potențialului muzeal al acestui obiectiv.

În ședința Consiliului Local din data de 10 august aleșii au aprobat indicatorii tehnico – economici ai proiectului „Consolidare şi reabilitare Muzeu de Istorie Naturală – Corp A”, fiind de acord și cu aprobarea bugetului acestui proiect, în cuantum de 13.312.194 de lei, cu TVA.

Prin Hotărârea Consiliului Local 368 / 2016 s-au aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie,  indicatorii  tehnico – economici, proiectul şi bugetul aferent proiectului. Întrucât pe 30 iulie 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est a iniţiat etapa precontractuală pentru acest proiect s-a impus revizuirea bugetului proiectului, a surselor de finanţare şi implicit contribuţia proprie a Municipiului Iaşi la proiect, precum şi a indicatorilor tehnico-economici.

Conform datelor din referatul de specialitate, durata de realizare a proiectului este de 31 de luni, din care 24 de luni reprezintă perioada executării lucrărilor.

Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi a fost înfiinţat în 4 februarie 1834, fiind primul de acest fel din Principatele Române. Instituţia muzeală deţine peste 300.000 de exemplare din colecţiile de insecte, moluşte, amfibieni, reptile, păsări, minerale şi plante. Interiorul clădirii care va fi reabilitată este compus din biblioteca Societăţii de Medici şi Naturalişti, sala de conferinţe a Societăţii de Medici şi Naturalişti, trei săli cu expoziţii de mamifere, două săli adăpostind colecţii ştiinţifice, o sală cu expoziţie de păsări, o sală cu expoziţie de nevertebrate inferioare, o sală cu expoziţie de nevertebrate şi insecte, o sală cu expoziţie mineralogie – paleontologie şi sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus