Oferte locuri de munca top

Mutări pe piaţa cimentului din Europa

Holcim 500 Holcim si Cemex, gigantii internationali de pe piata cimentului, au ajuns la un acord pentru un important schimb de active in Europa. Astfel, Holcim va prelua operatiunile Cemex din Vestul Germaniei, iar Cemex va prelua afacerile Holcim din Cehia, au anuntat companiile.
De asemenea, cele doua companii nu vor mai opera in Spania in regim de joint venture, ca pana acum. Cemex va cumpara de la Holcim fabrica de ciment Gador si statia de macinare Yeles, cu o capacitate de 1,75 milioane tone de ciment pe an. Holcim isi va pastra restul operatiunilor din Spania, reprezentand o capacitate de 2,2 milioane de tone de ciment pe an, precum si productia de agregate si betoane.
In urma tranzactiei, Cemex va plati companiei Holcim 45 milioane de euro. Holcim ar putea sa isi adauge astfel o crestere de 10 milioane de euro la profitul brut din acest an.
In Germania, Holcim va continua achizitionarea operatiunilor din Vestul tarii, in special in landul North Rhine-Westphalia. Tranzactia include o fabrica de ciment si doua statii de macinare, cu o capacitate cumulata de 2,5 milioane de tone, precum si o statie de macinare a zgurii, 22 de statii de agregate si 79 de statii de betoane.

Aceste schimburi de portofolii au loc in contextul anuntarii fuziunii companiilor Holcim si Lafarge.

Sus