Solplanet x AeroFix

Multiple nereguli semnalate de Viarom Construct într-o achiziţie publică

lonely-road-bannerO procedură de achiziţie publică a fost anulată de către Consiliul Naţional pentru Soluţionare Contestaţiilor în urma neregulilor semnalate de compania Viarom Construct.

Motivele invocate de participantul la licitaţie vizează modelul de contract apreciat ca ilegal prin prevederea prin care termenul de plată al lucrării este condiţionat de alocările bugetare.

Compania mai semnalează prevederi contradictorii şi stabilirea unui termen de plată a facturilor de 12 luni.

Prevederile contestate presupun finanţarea pe întreaga perioadă a lucrărilor de către executant şi pierderea garanţiei de bună practică în cazul stagnării lucrărilor din cauză neasigurării finanţării din partea executantului.

Fişa de date şi modelul de contract deţin date contradictorii de realizare a lucrărilor de 12 respectiv 24 de luni.

O altă dispoziţie nelegală constatată de reprezentanţii Viarom Construct este necesitatea ca executantul să prezinte la momentul semnării contractului linii de credit sau posibilităţi de finanţare în valoare de 800 de mii de lei.

“În măsura în care la data soluţionării prezentei contestaţii nu se vor putea dispune măsuri de remediere pe motiv că ofertele ar fi deschise, solicităm anularea procedurii de atribuire a contractului.”, potrivit contestaţiei înaintate de Viarom Construct.

Proiectul disputat prevede reabilitarea a 5,5 km de drum comunal în satele Ruginoasa şi Rediu din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi.

Primăria comunei Ruginoasa din judeţul Iaşi este obligată să refacă procedura de atribuire pentru proiectul de reabilitare a drumurilor comunale.

 

Sus