Oferte locuri de munca top

Monumente istorice: unele modificari

Mai multe modificări vizează unele monumente istorice din București și din țară. Acestea au intrat deja în vigoare, prin ordin al ministrului Culturii, Lucian Romașcanu.

Casa Duiliu Zamfirescu

A fost clasată ca monument istoric Casa Duiliu Zamfirescu, situată la adresa poștală satul Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea, în categoriile II — arhitectură, m — monument, grupa B, cu codul în Lista monumentelor istorice VN-II-m-B-21191.

Casa a fost donată Consiliului Județean Vrancea de către urmașii scriitorului Duiliu Zamfirescu.

Autoritatea județeană trebuie să reabiliteze, consolideze și restaureze clădirea, apoi să realizeze din aceasta Casa Memorială Duiliu Zamfirescu.

Biserica „Sf. Spiridon” și „Sf. Nicolae” din Craiova

A fost schimbată grupa valorică din B în A a monumentului istoric clasat sub denumirea Biserica „Sf. Spiridon” și „Sf. Nicolae”, situat la adresa strada Negulescu Jean 3, municipiul Craiova, județul Dolj, iar codul LMI al acestuia, DJ-II-m-B-08083, devine DJ-II-m-A-08083.

Ansamblu educational privat, in curs de aprobare

Casa „cu geamuri bombate”

A fost declasată parțial din Lista monumentelor istorice construcția identificată cu numărul cadastral 224656-C3 — garaj, parte a monumentului istoric cu denumirea Casa „cu geamuri bombate”.

Aceasta este situată în strada Calomfirescu Radu 15, sectorul 3, București, având cod LMI B-II-m-B-18286.

În urma declasării parțiale își păstrează statutul de monument istoric Casa „cu geamuri bombate”.

În această casă a locuit savantul Nicolae Păulescu, iar în anul 2014 a fost cumpărată de Anca Vlad pentru a face un muzeu al farmaciei Catena.

Sus