Oferte locuri de munca top

Modificarile din Legea calitatii in constructii, votate de Parlament

Modificarile din Legea 10/1995 privind calitatea în construcții au fost adoptate de către Camera Deputaților în cadrul ședinței de ieri. Proiectul de lege a fost primit bine de către deputați, acesta fiind aprobat cu 249 de voturi ”pentru” și o singură abținere.

Proiectul de lege vizează obligațiile și răspunderile investitorilor, ale proprietarilor de construcții, dar și contravențiile ce trebuie aplicate în cazul în care legea nu se respectă.

Astfel, investitorii persoane fizice sau juridice vor fi obligați să permită utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcții.

Această ultimă obligație este valabilă și pentru proprietarii de construcții.

Amenzile aplicate

Totodată, vor fi aplicate amenzi între 20.000 lei și 40.000 lei pentru nerespectarea obligației de permite utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, fapt valabil atât pentru investitori, cât și pentru proprietarii construcțiilor.

Inițiatorii proiectului legisaltiv au arătat că în ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe, care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții și care nu aveau branșamente autorizate, adecvateși definitive, în acord cu destinația de locuire.

Construcțiile pot fi fară branșamente !

Față de varianta votată de Senat, în varianta propusă spre votare Camerei Deputaților, a fost eliminat amendamentul care prevedea includerea obligației legale privind realizarea și menținerea branșamentelor pe durata existenței construcțiilor.

Amendamentul stipula obligația de realizare și menținere a branșamentelor adevate și definitive la rețelele de utilități: apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică.

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect turistic, in pregatire, pe un teren de peste 66 mii mp

Aproape 15 mil euro pentru modernizarea a peste 4 km de bulevard

Viitor complex sportiv in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus