Oferte locuri de munca top

Modificarile din legea calitatii in constructii, promulgate

Modificarile din Legea 10/1995 privind calitatea în construcții au fost promulgate ieri prin decret de către președintele României.

Noile prevederi vizează obligațiile și răspunderile investitorilor, ale proprietarilor de construcții, dar și contravențiile ce trebuie aplicate în cazul în care legea nu se respectă.

Astfel, investitorii persoane fizice sau juridice vor fi obligați să permită utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcții.

Această ultimă obligație este valabilă și pentru proprietarii de construcții.

Totodată, vor fi aplicate amenzi între 20.000 lei și 40.000 lei pentru nerespectarea obligației de a permite utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, fapt valabil atât pentru investitori, cât și pentru proprietarii construcțiilor.

Inițiatorii proiectului legislativ au arătat că în ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe, care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții și care nu aveau branșamente autorizate, adecvateși definitive, în acord cu destinația de locuire.

 

 

Citiți și:

Noi turnuri propuse in Capitala

Teren de peste 2 ha, cu blocuri cu 15 niveluri 

Manopera mai scumpa pentru anumite lucrari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus