Oferte locuri de munca top

Modificari noi in prefinantarile din fonduri europene

Prefinanțările din fonduri europene și rata forfetară reprezintă câteva dintre aspectele care sunt prevăzute să fie modificate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, aflat în consultare publică.

Astfel, a fost clarificat faptul că, în termenul de 90 de zile calendaristice pe care beneficiarul/liderul de parteneriat îl are, acesta poate depune mai multe cereri de rambursare pentru a justifica minimum 50% din valoarea tranșei de prefinanțare acordată.

Rata forfetară

Noi prevederi au fost propuse pentru mecanismul de acordare şi de justificare/recuperare a ratei forfetare.

În cazul operatorilor regionali, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene – AM POIM  va acorda beneficiarilor sumele reprezentând finanţarea ratei forfetare, sub rezerva îndeplinirii cumulative a următoarelor condiţii:

* beneficiarul să facă dovada respingerii dosarului de credit pentru cuantumul ratei forfetare de către trei instituții bancare sau a faptului că a organizat cel puțin o procedură pentru achiziționarea de servicii financiare și nu s-a prezentat nici un ofertant;

* beneficiarul să facă dovada aplicării la zi a strategiei tarifare aprobate prin proiectul finanțat din fonduri europene.

Acordarea sumelor se realizează la atingerea unui nivel în implementare tehnică a proiectului de 75%, iar în cazul proiectelor care urmează să se fazeze la atingerea unui nivel de implementare tehnică a  Fazei I de 75%, ținând cont de capacitatea financiară de rambursare a datoriilor.

Totodată, termenul de restituire a sumelor reprezentând sume virate prin cereri de plată şi nejustificate prin cereri de rambursare sau considerate neeligibile în procesul de autorizare a cererilor de rambursare aferente cererilor de plată nu poate depăşi 15 zile de la data primirii notificărilor.

Descărcați aici Proiectul de Hotărâre pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020,

 

 

 

 

Citiți și:

Un mare combinat industrial se extinde cu noi spatii de productie si depozitare

Peste 170 de unitati locative, in a doua etapa a unui ansamblu rezidential

Nou proiect rezidential, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus