Oferte locuri de munca top

Modificari la emiterea Certificatelor de Situatie de Urgenta

Crește aria de aplicabilitate a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă după ce Guvernul a aprobat ieri unele modificări privind emiterea acestora.

Astfel, eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență se va face prin includerea lunii aprilie ca bază de raportare pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor operatorilor economici.

Totodată, a fost prelungită, cu 12 luni de la data emiterii, valabilitatea documentelor emise pe perioada situației de urgență în baza articolului 10 al Ordonanței Militare nr. 4, de către Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN1 și Ecologie, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Este vorba de documentele emise la solicitarea operatorilor economici, pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a declarat : ”Revenim asupra metodologiei de eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, lărgind aria de aplicabilitate pentru a veni în spriijnul operatorilor a căror activitate a fost afectată de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2. (…) Ne dorim ca un număr cât mai mare de operatori economici aflaţi în dificultate să intre în posesia unui astfel de certificat, care să le permită reintrarea în circuitul economic şi continuarea activităţii, fiecare dintre ei reprezentând un pion în relansarea economiei româneşti”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus