Oferte locuri de munca top

Modificari in legislatia ajutorului de stat

A fost modificată legislația în domeniul ajutorului de stat. Mai exact, HG nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, a fost modificată și completată prin

Hotărârea de Guvern nr.476/2018, publicată în data de 9 iulie în Monitorul Oficial.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin HG nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Printre cele mai importante modificări se numără:

* Valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro);

* Bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro;

* Operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;

* Cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

Bugetul maxim al schemei este de peste 4 miliarde de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 925 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării, astfel:

  1. a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare pentru perioada 2014-2020;
  2. b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat aprobat în baza acordurilor pentru finanţare emise, pentru perioada 2015 – 2023.

 

Descărcați aici proiectul Ghidului solicitantului și proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza HG nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus