Oferte locuri de munca top

Modificari in inregistrarile cadastrale

Regulamentul de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară a fost modificat printr-un ordin al directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Ordinul nr. 423.din 26 iunie 2018, publicat în Monitorul Oficial, stabilește că:

* Extrasul de carte funciară pentru informare se eliberează la solicitarea oricărei persoane, pentru a face cunoscută situația cadastral-juridică a imobilului la momentul întocmirii acestuia.

* Eliberarea se poate efectua și online, extrasul fiind valabil exclusiv în mediul electronic ca urmare a generării automate de către sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară și semnării cu semnătură electronică pe baza unui certificat calificat.

* Valabilitatea poate fi extinsă și în forma fizică a documentului, fără semnătură olografă, cu acceptul expres sau procedural al instituției publice ori entității care a solicitat prezentarea acestui extras.

*Verificarea corectitudinii și realității informațiilor conținute de document se poate face la adresa www.ancpi.ro/verificare, folosind codul de verificare online disponibil în antet. Codul de verificare este valabil 30 de zile calendaristice de la momentul generării documentului.

* Extrasul de carte funciară generat prin sistemul informatic integrat al ANCPI conține informațiile din cartea funciară active la data generării.

* Serviciile care sunt înregistrate online se furnizează de îndată, dacă informația este disponibilă în mediul electronic

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Un comentariu;

  1. Roman Elena said:

    Cum se poate proceda cand primaria pe a carei UAT se afla imobilul (terenul) ,profitand de neputinta taranilor,refuza sa furnizeze orice informatie referitoare la numarul din cartea funciara a localitatii si numarul cadastral alocat „imobilului” indicat de proprietar cu denumirea cumoscuta si inscrisa in RA si pe care nu este eliberat un TP ,desi exist doc.ce fac dovada proprietatii?

Sus