Oferte locuri de munca top

Modernizarea unui corp de spital, aprobata de Guvern

Un corp al unui spital din provincie va fi modernizat și reparat, cu o investiție de aproape 13 milioane de euro, echivalentul a circa 60 milioane de lei. Proiectul a fost aprobat ieri în ședința de Guvern.

Mai exact, este vorba despre proiectul de modernizarea a trei etaje dintr-o clădire a Institutului de Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași.

Proiectul de investiție presupune amenajarea și modernizarea Corpului spitalicesc C2, construit în anul 1991, cu amprenta la sol de 744 mp și suprafața construită de 4.605 mp.

Conform indicatorilor tehnico-economici ce au fost aprobați, valoarea totală a investiției se ridică la 59.373 mii lei. Din aceasta, valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 14.186 mii lei.

În prezent, clădirea nu prezintă o stare de degradare a elementelor structurale și nestructurale sau avarii din cauze seismice.

Expertiza ce a fost derulată a scos în evidență necesitatea realizării a două intervenții principale: desfacerea tuturor elementelor nestructurale și îndepărtarea completă a finisajelor și refacerea integrității elementelor structurale afectate.

Proiectarea și execuția vor avea în vedere ca dispunerea spațiilor și organizarea circuitelor în interiorul blocului operator să se facă pe principiul zonării după cerințele de asepsie, trecerea făcându-se gradat dinspre spațiile neutre (condiții igienico-sanitare obișnuite pentru sectorul sanitar), prin cele curate (cu condiționări igienice speciale), la cele aseptice.

În Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție s-a prevăzut și dotarea cu echipamente specifice sistemelor de instalații:

* Sisteme de asigurare a microclimatului– HVAC;

* Sisteme electrice pentru instalațiile de forță;

* Sisteme pentru producerea și distribuția fluidelor medicale;

* Sisteme pentru instalațiile sanitare;

* Sisteme pentru asigurarea energiei termice.

Durata de execuție a investiției este de 18 luni.

Finanțarea proiectului se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

 

 

 

Citiți și:

Teren de aproape 90 ha, in pregatire pentru functiuni mixte

Cu 240 de case in constructie, un investitor va dezvolta inca 60 apartamente

Un investitor egiptean va construi in primavara un bloc cu 12 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus