Oferte locuri de munca top

Modernizarea Garii de Nord intra in licitatie

Documentația de atribuire aferentă proiectării și execuției lucrărilor de modernizare a stației CF Gara de Nord București – Faza I a fost trimisă de SR CF București către SEAP în vederea verificării și validării.

Valoarea estimată a acestui contract este de 471,15 milioane de lei fără TVA.

Faza 1, scoasă acum la licitație, prevede lucrări de consolidare, fațade, instalații, acoperiș și finisaje spații publice in trei zone: A (clădiri b-dul Dinicu Golescu), B (central, coloane, casele de bilete clasa întâi) și (casele de bilete clasa a 2-a, Calea Griviței).

Proiectul mai prevede și crearea unor spații verzi centrale, o zonă agreabilă de așteptare sau petrecere plăcută a timpului pentru publicul aflat în tranzit.

De asemenea, sunt prevăzute și:

* asigurarea cu sisteme noi de ventilație/încălzire;

* înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;

* refacerea sistemului de drenaj;

* modernizarea sistemului de iluminat;

* modernizarea echipamentului de telecomunicații inclusiv a celui de informare a publicului călător;

* asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători – balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi, sisteme de control acces.

Tronson de drum judetean, reabilitat cu peste 33 mil euro

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile prin POT 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR” – SA, precum și din alte surse legal constituite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus