Oferte locuri de munca top

Modernizarea DJ503 primeste finantare europeana

Noi contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile au fost semnate pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și educaționale din județul Giurgiu.

Pentru proiectul Modernizare Drumul Județean DJ 503: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stănești – Gara Chiriacu – Toporu – limită județ Teleorman”, Consiliul Județean Giurgiu a accesat finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 6.

Astfel, vor fi finanțate lucrări de modernizarea a DJ 503 pe traseul menționat, vor fi construite stații pentru pasageri, precum și alveole pentru mijloacele de transport în comun. Prin modernizarea acestui drum se asigură o dezvoltare economică a zonei, deoarece DJ 503 face legătura între localități cu un mare potențial agroturistic și comercial.

Investițiile aferente modernizării DJ 503 au o valoare totală de 67.646.383 lei, din care peste 57 de milioane de lei sunt alocate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 8,8 milioane de lei au ca proveniență bugetul de stat, cofinanțarea beneficiarului având o valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Implementarea proiectului se realizează pe o perioadă de 114 luni, începând cu 1 iulie 2014.

Prin Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu Clasele I-VIII, comuna Colibași, județul Giurgiu” Primăria Comunei Colibași primește finanțare Regio în cadrul Axei prioritare 10 , apelul dedicat învățământului obligatoriu.

Autoritățile locale vor iniția lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii educaționale, îmbunătățind calitatea acesteia.

Proiectul ce va fi implementat în perioada 1 februarie 2015 – 31 iulie 2022 are o valoare totală de 6.085.557 lei. Din aceștia, peste cinci milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FEDR, aproximativ 790 de mii de lei este contribuția de la bugetul de stat, în timp ce peste 120 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului.

 

 

 

Citiți și:

Va fi ales antreprenorul general pentru construirea a circa 30 mii mp spatii logistice

Proiectare de 120 de mil lei, pentru conducte de gaze

O strada va fi complet transformata cu fonduri europene

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus